Proteza totala ancorata pe implanturi: tehnica B.A.R.I

 Registration Closed
 
13
Piero_Venezia_cover2
14 Ian 2023
Data
Vineri, 13 Ianuarie 2023 - Sâmbătă, 14 Ianuarie 2023
Venue
Str. Laboratorului 5A, Ploiesti
Număr de locuri
16
Locuri disponibile
3
Telefon
+40720582319
Email
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Taxa
2920 lei / modul
Lector
Dr. Piero Venezia
 Registration Closed
 
13

Cursul este susținut în limba engleză

Dr. Piero Venezia

Dr. Piero Venezia

 • Este un cunoscut speaker internațional în domeniul proteticii și lucrează ca profesionist independent în Bari unde își concentrează activitățile clinice și științifice pe protetica fixă, protetică mobila și protetică pe implant.
 • Dr. Piero Venezia a absolvit în 1989 Universitatea din Bari, Italia cu o diplomă în stomatologie si, in 2003 s-a specializat în protetică la Universitatea din Siena, Italia și apoi în protetică la Universitatea din Bari, Italia unde a ținut și cursuri.
 • Este lector in programele postuniversitare la Universitățile din Siena, Genova, Napoli, Bari, Foggia, Catania și Roma și profesor în Protetica Dentară la Școala de Stomatologie a Universității din Catania.
 • Este membru activ al AIOP (Accademia Italiana di Odontoiatria Protesica), IADDM (Academia Internațională pentru Medicină Dentală Digitală), Societatea Digitală Dentală, DI&RA (Academia Digitală de Implant și Restaurare) și membru al ITI (Echipa Internațională pentru Implantologie) .
 • Dr. Venezia a scris mai multe lucrări științifice în reviste naționale și internaționale.

Proteza totală ancorată pe implanturi: tehnica B.A.R.I.

De la proteza totală mobilă la proteza totală ancorată pe implanturi: indicații și protocol

Introducerea de noi tehnologii in cabinetul stomatologic nu poate înlocui nevoia unui diagnostic corect.

Sucesul în cazul pacienților cu o situație clinică complexă este rezultatul unei analize atente a structurilor biologice care vor face subiectul tratamentului si a realizarii unui plan de tratament corect ce are ca obiectiv integrarea atat estetica cat si functionala a protezei.

In cadrul acestui curs sunt prezentate procedurile necesare realizarii protezei mobile “de tratament initial” impreuna cu protocoale simplificate de transfer al informatiilor astfel obtinute catre proteza totala ancorata pe implanturi cu incarcare imediata.

Participantii vor putea urmari toate fazele clinice (chirurgicale si protetice) si cele de laborator necesare finalizarii protezei. In primul modul se analizeaza realizare protezei mobile “de tratament initial” in timp ce in al doilea modul se analizeaza proteza totala ancorata pe implanturi cu incarcare imediata.

Participantii vor invata despre toate etapele clinice si de laborator necesare pentru realizarea protezei pana cand aceasta este furnizata pacientului.

Metoda B.A.R.I.

Metoda de lucru prezentata este numita tehnica B.A.R.I - Boosting Advanced Rehabilitation on Implants. Bari este si numele orasului unde aceasta metoda a fost creata.

Autorii acestei metode pleaca de la premisa ca proteza provizorie (fixa sau mobila) nu trebuie sa fie considerata doar ca o etapa intermediara in cadrul tratamentului pana la asigurarea solutiei definitive ci ca un instrument de diagnostic ce poate fi modificat de mai multe ori pana cand un rezultat estetic si functional este obtinut. In pasul urmator, proteza definitiva devine o copiei a protezei provizorii folosind un alt material mai durabil.

Se discuta mai multe metode de transfer al informatiilor protetice (dimensiune verticala, relatia centrica, ghidaj frontal si lateral, estetica) in cazuri clinice de proteze provizorii ancorate pe implanturi sau dinti existenti. Metoda BARI este folosita pentru transferul informatiilor inregistrate in timpul etapei de diagnostic si tratament provizoriu cu ajutorul protezei mobile.

Continuare Modul 1 in care s-a discutat despre proteza totala mobila.

Proteza ancorata pe implanturi

 

ETAPA CHIRURGICALA

 • Live OP - inserare implanturi arcada inferioara Dr. Mihai Dorobantu - medic specialist chirurgie maxilo-faciala
 
 • Folosirea ghidului chirurgical realizat prin duplicarea protezei mobile
 • Interpretarea datelor obtinute la examenul CBCT cu ghid radio-opac
 • Software planificare si analiza inserare implanturi și chirurgie ghidată: posibilități și limite
 

ETAPA PROTETICA

 • Transformarea protezei mobile într-o proteză pe implant în cazurile de incarcare imediata. Proteza cu suport total implantar (TORONTO BRIDGE)
 • Tehnica B.A.R.I. si evolutia digitala a acesteia. Transmiterea datelor catre laborator.
 • Baza biologică și posibilitățile terapeutice ale încărcării imediate a fazelor chirurgicale legate de inserarea implantelor
 • Inregistrarea pozitiei implantelor si verificarea cheilor de control
 • Etape de laborator ale protezei cu incarcare imediata
 • Aplicarea protezei si discutii finale
 
 
 Registration Closed
 
13
 

Calendar

Lun Ma Mie Joi Vi Sam Dum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Cursuri anterioare