Curs practic de ocluzologie

Concepte avansate de teorie de ocluzologie, protocol diagnostic, lucrul cu articulator și arcul facial, wax-up si mock-up pe cazuri reale ale fiecarui participant.

Curs practic de parodontologie

Întrebări speciale de parodontologie și de periimplantită, operația de lambou, retracție cu emdogain, suturi.

Urgente medicale in cabinetul stomatologic

Curs pentru gestionarea urgențelor medicale și conduita de urgență în cabinetul dentar.

anterior
urmator
Shadow
Slider
 

ORTODONTIA SI DUREREA OROFACIALA

 Registration Closed
 
12
dr_bachar_reda
Categorie
Cursuri
Data
2023-03-25
Venue
Laboratorului, 5A, Ploiesti
Număr de locuri
16
Locuri disponibile
4
Telefon
+40720582319
Email
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Taxa
1890 lei
Lector
Reda Bachar

Cursul se desfășoară în limba engleza.

Dr. Reda Bachar

Prof. Dr. Reda Bachar

După ce și-a obținut diploma de stomatologie la Universitatea din Trieste, Dr. Bachar Reda și-a obtinut rezidențiatul la aceeași universitate cu specializarea Ortodonție și Gnatologie.

În prezent, este profesor invitat la Universitatea din Trieste din Italia, precum și șeful Departamentului de Gnatologie și tulburări temporo-mandibulare la ASUITS din Trieste (clinica dentară a Azienda Ospedaliero-Universitaria a spitalelor din Trieste). De asemenea își desfășoară practica privată atât în Italia, cât și în Liban dedicându-se în principal ortodonției, TMD și planificării tratamentelor multidisciplinare.

Dr. Reda este co-autor al cărții „Clinic cases in Orofacial Pain”, a susținut numeroase cursuri și conferințe naționale și internaționale și este implicat activ în cercetarea științifică.

  • Membru activ al Societății Italiane de Ortodonție (SIDO)
  • Diplomat in Consiliul European de Ortodonție (EBO)
  • Director al Societății Libaneze de Ortodonție (LOS)

Este membru în EOS (Societatea Europeană de Ortodonție), LOS (Societatea Libaneză de Ortodonție), INfORM (Rețeaua Internațională pentru Metodologia Durerii Orofaciale și Tulburările Relative), IADR (Asociația Internațională pentru Cercetare Stomatologică), EAOPD (Academia Europeană de Durere și Disfuncție Orofacială). ) și SIDO (Societatea Italiană de Ortodonție).

Relația dintre durerea orofacială și ortodonție și managementul pacienților cu TMD

Patru probleme de durere orofacială pe care un ortodont vrea să le depășească

Teoriile din spatele cauzelor disfunctiilor temporo-mandibulare (DTM) s-au limitat multa vreme la problemele ocluzale și au pus accentul pe acestea ca fiind „factorul cheie” in determinarea aparitiei DTM. Aceste teorii aduc in discutie interferente ocluzale, pierderea DVO, modificarile de pozitie ale condilului mandibular, etc. Ca rezultat, mulți ortodonti de renume au luat in calcul cinematica mandibulară și ocluzia ca factori determinant ai aparitiei DTM, cautand in practica de zi cu zi sa obtina cea mai favorabilă si funcțională legatura dintre ocluzie si articulatia temporo-mandibulara.

Ocluzia ca factor declansator al DTM a generat o serie de studii și investigații amanuntite, multe dintre aceste lucrari reusind sa elimine relatia “cauza-efect” dintre ocluzie si DTM in timp ce altele nu au reusit sa o dovedeasca. În consecință, ocluzia nu mai este acum considerată cauza din spatele DTM, așa cum se arată în cercetările remarcabile efectuate în ultimele două decenii.

Mai degrabă, DTM este o problemă „bio-psiho-socio-medicală”, cu alte cuvinte este o problemă multifactorială bazata pe circumstanțe biologice, sociale și comportamentale, influentate la randul lor de factori interni și externi legați de pacient (trauma, stresul, genul sau genetica).

Noi, ca ortodonti, avem in practica de zi cu zi pacienți care caută un tratament ortodontic de rutină dar care au TMD preexistente, sau avem pacienți care prezinta durere și/sau simptome TMD în timpul sau după tratamentul ortodontic.

Ne propunem in cadrul acestui curs sa discutam aspecte teoretice si practice care sa dezvaluie adevărata relație dintre ortodonție și TMD și să ne concentram asupra problemelor fundamentale cu care un ortodont se confrunta in cazul unui pacient cu TMD. De asemenea, ne propunem sa ilustram modalitățile de tratament prin intermediul gutierelor.

Program

08:30 - 09:00 Cafea, gustari, strangeri de mana
09:00 - 10:30 Adevărata relație dintre ortodonție și tulburările temporomandibulare
10:30 - 11:45 Cele mai frecvente DTM în practica zilnică
11:45 - 12:00 Pauză de cafea
12:00 - 13:30 Tratamente conservatoare și gutiera ocluzala
13:30 - 14:30 Pauza de masă
14:30 - 16:00 Consultație și examinare TMD
16:00 - 17:30 Realizarea jigului și înregistrarea ocluziei pentru gutiera
 
 

Toate datele

  • 2023-03-25